A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Division by zero

Filename: drivers/Session_cookie.php

Line Number: 812

Balnear.info • Pucioasa

stiati ca..

  • Romania detine,conform statisticilor, 33% din resursele balneare ale Europei

  • Concentratia cea mai mare
    se afla in limita perimetrului Carpatilor...

  • Poiana Negri a fost premiata
    4 ani la rand ca fiind cea mai pura apa minerala din lume

Pucioasa

Stațiunea se află în județul Dâmbovița pe valea râului Ialomița, într-o regiune de dealuri împădurite, ce coboară din Munții Leaota,la o altitudine de 350 m și la o distanță de 21 km de Târgoviște și 42 km de Sinaia.

Prima atestare documentară a orașului datează din 1649, sub denumirea de Piatra Pucioasă.Izvoarele de apă sulfuroasă au fost analizate pentru prima oară în 1821 - 1828. Primul pavilion public pentru băi a fost construit în anul 1834.Apele minerale de la Pucioasa au fost prezentate în cadrul expoziției universale de la Viena din 1873.În anul 1930, Pucioasa a fost declarată stațiune.

Pucioasa

Localitatea are un climat continental, cu veri răcoroase și ierni blânde.Temperatura medie anuală este cea de 9°C (media lunii iulie, 19°C, iar a lunii ianuarie, -3°C). Umiditatea relativă a aerului înregistrează o medie anuală de 76%, cu un maximum de 85% în intervalul decembrie - ianuarie și un minimum de 65%, în august. Râul Ialomița și lacul artificial creat de albia sa, furnizează o cantitate mare de vapori de apă, în special în sezonul cald.Nebulozitatea are valori destul de ridicate în tot cursul anului. Precipitațiile ating în medie 750 mm anual. Curenții de aer au direcția dominantă din nord și nord - est.

Apele minerale sunt sulfuroase, sulfatate, clorurate, bicarbonatate, calcice, sodice, hipotone.Bioclimatul este de cruțare.

Apele minerale din stațiunea Pucioasa sunt indicate în afecțiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroze, poliartroze), afecțiuni reumatismale inflamatorii; afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerală etc.), afecțiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stări după operații pe articulații, stări după fracturi, entorse, luxații etc.), afecțiuni neurologice periferice și centrale (parapareze la minimum 3 luni de la debut), afecțiuni respiratorii (persoane expuse la noxe respiratorii, persoane cu frecvente pneumopatii microbiene sau virotice, bronșectazia), afecțiuni otorinolaringologice, afecțiuni asociate (metabolice și de nutriție, cardiovasculare, boli profesionale).

Dotările stațiunii constau în instalații pentru băi calde cu ape minerale; bazine pentru kinetoterapie; instalații pentru parafangoterapie; instalații pentru inhalații și aerosoli; instalații pentru electro și hidroterapie; săli de gimnastică medicală, masaj medical.

Lacul de acumulare Pucioasa

Stațiunea dispune de facilități de cazare în hotel de 2 stele, motel de 3 stele, pensiuni de 3 și 2 margarete, căsuțe , camere de închiriat în vile.

Atracțiile turistice ale zonei sunt barajul, lacul de acumulare și debarcaderul, „Centrul cultural A.I. Brătescu Voinești”, „Parcul Independenței”, la intrarea lui fiind ridicat Monumentul Eroilor Neamului, operă a sculptorului Liviu Brezeanu. Se pot face excursii către obiective turistice: vechea cetate de scaun a Țării Românești de la Târgoviște (sec. XIV- XVII), Complexul Muzeal „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului și al Cărții Românești, casa memorială a pictorului „Gheorghe Petrașcu” din Târgoviște, stațiunile de pe Valea Prahovei, Brașov, Bran.